The smart Trick of bartholin kisti kanar mı That No One is Discussing
The smart Trick of bartholin kisti kanar mı That No One is Discussing
Blog Article
Adet gecikmesi, pozitif gebelik testi sonucu, bulantı, kusma ve memede hassasiyet gibi belirtiler hem normal hem de dış gebelik belirtileri arasındadır.
Eğer gebelik sonlanmışsa ve yapı rahim boşluğuna düşebilecek durumdaysa görülebilir. Rahim ağzına ve vajen dokusuna yerleşmiş gebeliklerde gebeliğin sonlanma durumunda görülme ihtimali daha fazladır.
Karın ağrısı: Şiddetli ve keskin bir karın ağrısı dış gebeliğin en yaygın belirtilerinden biridir.
Dış gebelikte normal sağlıklı gebelikte olduğu gibi adet kanaması olmaz. Ancak gebelik esnasında anormal vajinal kanamalar meydana gelebilir. Bu durumda kadınlar adet kanaması geçirdiğini düşünebilir.
Ameliyat sonrası ilk haftada mümkün olduğunca dinlenin ve sonraki haftalarda toleransınıza göre aktivitelerinizi artırın.
Nadiren dış gebelik sonucu tahriş olan diyafram omuz ağrısına sebep olabilir. Mide bulantısı ve kusma da hamilelik belirtisiyle karıştırılabilen bir başka semptomdur. Baş dönmesi, halsizlik veya baygınlık hissi de dış gebelik belirtileri arasındadır. İdrar yaparken ya da bağırsak hareketlerinde ağrı veya rahatsızlık da yaşanabilir.
Karın Ağrısı: Dış gebelik, karın bölgesinde şiddetli ağrıya neden olabilir. Bu ağrı genellikle bir tarafta yoğunlaşır ve zamanla artabilir.
Dış gebelikte de beta-hCG hormonu yüksek gelebilir. Dış gebelik tespitinde sadece bir kez beta-hCG testi yapmak yeterli değildir. Bu testin 2 gün arayla tekrarlanmasıyla birlikte ultrasonografi ile dış gebelik olup olmadığı denetlenmelidir.
Bu sebeple geçirilmiş dış gebelik hikâyesi olan kadınların yeniden gebe kaldıklarında zaman geçirmeden jinekologları tarafından değerlendirilmeleri gerekir.
Bir ayda iki adet görüyorsanız veya anormal vajinal kanama yaşıyorsanız, belirtilerinizin nedenini bilmek için sağlık uzmanınızla konuşguyız ve gerekli testleri yaptırmanız önemlidir.
Uyku Bozuklukları: Gebelikte uyku problemleri oldukça sıktır. Gebeliğin başında hormonal değişikliklere bağlı genelde aşırı uyku hali, sürekli uyuma isteği ve halsizlik olur. Gebeliğin sonlarına doğru ise büyüyen rahmin verdiği rahatsızlığa bağlı olarak uykuya dalmada ve uyumada güçlük oluşmaya başlar.
Bu dönemde döllenmiş yumurta fallop tüplerine ulaşırken bu Ayrıntılar Burada tüplerin hasar görmesi veya fonksiyonlarının bozulması durumunda dış gebelik riski artabilir. Gebelik haftası ilerledikçe dış gebelik riski azalırken normal gebelik gelişimi sırasında döllenmiş yumurta rahim içine ulaşır ve rahimde yerleşir. Ancak, yine de nadiren ilerleyen aşamalarda da dış gebelik oluşabilir.
Dış gebelik, gastrointestinal bir hastalığa benzer semptomlara neden olabilir, genellikle ishalve kusma ile ilişkilendirilir.
6698 sayılı KVKK hakkında bilgilendirmeyi okudum; hizmet sunumu ve anlatımı için iletişim bilgilerimin kullanılmasına izin veriyorum. Doktorlar